Aktuális Híreink


ADMIN | 2016-11-18 13:37:14

Az Uzsoki Kórház teljesítménymutatói a legjobbak

Az Uzsoki Utcai Kórház érte el a legjobb eredményt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által fenntartott fővárosi és megyei kórházak közül az elmúlt másfél évben a központ átfogó értékelése szerint.

Az Uzsoki Utcai Kórház teljesítménymutatói a legjobbak a fővárosi és megyei kórházak közül

 

Az Uzsoki Utcai Kórház érte el a legjobb eredményt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által fenntartott fővárosi és megyei kórházak közül az elmúlt másfél évben a központ átfogó értékelése szerint. A rangsor alapját az úgynevezett kompozit mutató adja, amely az egyes kórházak kihasználtságát, erőforrás-hatékonyságát, valamint a nyújtott szolgáltatás minőségét foglalja össze egy adatban. Az összetett mutatónak köszönhetően nem csak a betegek kaphatnak hiteles képet az egészségügyi intézmények teljesítményéről, de a kórházvezetés és a fenntartó intézmény számára is támpontot adhat a szükséges fejlesztések tervezése tekintetében.

Először adta ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) azt az országos rangsort, amely a hivatal fenntartásában álló kórházak teljesítményét értékeli negyedéves bontásban egy összetett szempontrendszer szerint. Az összehasonlíthatóság érdekében a dokumentum négy csoportba sorolja az egyes kórházakat aszerint, hogy fővárosi/megyei, területi/kerületi kórházról, szakkórházról, vagy épp krónikus intézményről beszélhetünk.

Az értékelés során az egyes kórházak teljesítményét egyetlen pontszámmal jellemzik, amely azonban összesen tíz, a kórház hatékonyságát jelző érték összegzése alapján jön létre. Ilyen részmutató többek között az esetösszetétel komplexitásának és ráfordítás igényességének indexe, az ágykihasználtság, egy ágyra jutó betegek, az egynapos esetek, és a császármetszések aránya. A tíz ilyen mérőszám súlyozásával és összevetésével kapjuk meg azt az úgynevezett kompozit mutatót, amely egy adattal értékeli az adott kórház negyedéves összteljesítményét.

A fenti szempontok alapján a 2015-2016-os évek eddig elemzett mind a hat negyedévében az Uzsoki Utcai Kórház teljesített a legjobban a megyei, fővárosi intézmények közül.

 

Az Uzsoki Utcai Kórház teljesítménye az Állami Egészségügyi Ellátó Központ értékelése szerint a megyei, fővárosi intézmények dimenziójában

Időszak

Helyezés

Pontszám

2015. I. negyedév

1.

334

2015. II. negyedév

1.

324

2015. III. negyedév

1.

334

2015. IV. negyedév

1.

315

2016. I. negyedév

1.

338

2016. II. negyedév

1.

329

 

„Az elmúlt évek eredményei a folyamatos odafigyelésnek, a kórház szakmai összetételének és  infrastruktúrájának, de leginkább a kollégák odaadó, önzetlen, gyakran emberfeletti munkájának köszönhetőek. Ez utóbbi az alapja mindennek, hiszen a kórház dolgozói az egyre nehezedő körülmények között is helytállnak, s minden tőlük telhetőt megtesznek a betegekért. Egyértelmű célunk, hogy ezen az úton haladjunk tovább a következő években is. Számunkra legfontosabbak a betegek, szeretnénk, ha kórházunkban a legmagasabb szintű betegellátáshoz tunának hozzájutni.” – hangsúlyozta Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója.

 

 

Az eredményekből az is kiderül, hogy a rangsor nem csupán egy egyszeri pillanatképet mutat, hanem a kórházakban elvégzett, hosszú távra szóló fejlesztések hatását is jelzi. Ezzel a mutató egyfajta iránytűként szolgálhat az adott kórház teljesítményére kíváncsi betegek számára is. Emellett a kórház üzemeltetőinek és vezetőinek is fontos támpontot ad a jövőbeli fejlesztések és az erőforrásigény megtervezéséhez.

Következő tudományos napunk

Új lehetőségek a térdsebészetben - 2017.03.31

Bővebben

...

Csecsemő hallásszűrő készüléket kaptunk

Csecsemő hallásszűrő készüléket kapott szülészet-nőgyógyászati osztályunk

Bővebben

...

K & H Gyógyvarázs

„Az Uzsoki Utcai Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztálya számára kiemelt jelentőségű az újszülöttek és édesanyjuk folyamatos együttléte magas szintű és korszerű ellátás mellett.

Bővebben

...

Díszpolgárrá avatás

Zugló kerület megalapításának 81. évfordulója alkalmából Zugló Önkormányzata szombaton tartotta díjátadó gáláját a Columbus utcai Szent István Zeneházban.

Bővebben