Zuglói ILCO Egyesület

Stomások gyertek a Zuglói ILCO-ba!

 Mi a célja az ILCO-nak?

Az ILCO célja a stomások (bél- és vesevezeték kivezetéssel élők) életének könnyebbé tétele, visszavezetésük a mindennapi életbe, rehabilitációjuk elősegítése, problémájuk orvoslása.

Honnan ered az ILCO elnevezés?
Ileostoma vékonybél kivezetést jelent, colostoma vastagbél kivezetést jelent. A két elnevezés első szótagjának összevonásából ered az ILCO. Az ILCO a vékony-és vastagbél kivezetéssel élők mellett a vesevezeték kivezetéssel élőket is segíti a mind teljesebb rehabilitációban.

Hogyan fejti ki hatását az ILCO?
A Zuglói ILCO 1986-ban alakult meg és azóta is a zuglói stomások érdekeit képviseli, rehabilitációjukat segíti. Természetesen nem csak a zuglói stomásokat várjuk Egyesületünkbe, hanem ugyanúgy sok szeretettel fogadjuk az ország bármely részéről nálunk jelentkezőket, így a fővárostól távolabb élő stomások is rendszeresen részt vesznek a foglalkozásainkon. Havonta van klub összejövetelünk, ahol a stomásokat érintő előadások (az egészséges táplálkozásról, az egészséges életvitelről, a stomásokat érintő jogszabályokról, kedvezményekről, a modern segédeszközökről) hangzanak el, illetve itt mód van arra, hogy a frissen operált stomás találkozzon a több évtizede stomával élő társaival. Így lehetőség nyílik arra, hogy a régi stomás az általa összegyűjtött tapasztalatokat a frissen operáltnak átadja. Közösen megünnepeljük a farsangot, a Nők Napját, a Húsvétot, a Stomás Világnapot, illetve a Karácsonyt is. Minden klubnapon lehetőség van a személyes egészségügyi problémák, négyszemközti megbeszélésére, ezzel kapcsolatos orvosi tanácsadásra az Egyesület patronáló orvosával, az Uzsoki Utcai Kórház sebészével, dr. Szentpétery Félix-szel. Igény szerint a családtagok vastagbélrák szűrésében is tanáccsal tudunk szolgálni. Rendszeresen szervezünk társasági programokat: múzeum, illetve kiállítás közös megtekintése, közös színház látogatás, kirándulások, kerti összejövetelek, hogy ezzel is segítsük a stomások mindennapi életbe való visszailleszkedését, rehabilitálódását. 

Mikor és hol vannak a klub összejövetelek?
Minden hónap utolsó csütörtökén 15 órakor jövünk össze a Zuglói Civil Házban (július és augusztus hónapokban nyári szünetet tartunk).
Cím: 1144 Budapest Csertő park 12. 

Kapcsolat felvételi lehetőség:
Az Egyesület elnöke: Garamvölgyi Sándorné, Juci                                 tel.: 221-4491
A beteglátogató szolgálat vezetője: Lusztig Béláné, Franciska           tel.: 364-4078